Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie veelgestelde vragen

Voordat je vloerisolatie laat plaatsen is het uitermate belangrijk om een goed beeld te hebben van waar je precies rekening mee dient te houden. Veel mensen kampen ook met de nodige vragen met betrekking tot het plaatsen van vloerisolatie (met en zonder vloerverwarming) waar ze graag een antwoord op willen krijgen. Wij zetten de vragen voor jou op een rijtje en voorzien je meteen van een passend antwoord.

Laminaat leggen

  • Is vloerisolatie duur?

Het prijskaartje dat je moet betalen voor vloerisolatie is sterk afhankelijk van de materiaalkeuze. Over het algemeen dien je wat dat betreft rekening te houden met een prijs die kan variëren van €8 tot wel €20 euro per vierkante meter en dan hebben we het uiteraard nog niet gehad over de werkuren die voor het isoleren in rekening worden gebracht. Hoe dan ook, het isoleren van je vloer kan gebeuren tegen een zeer aantrekkelijk prijskaartje.

  • Kan ik subsidies krijgen voor vloerisolatie?

Vroeger bestonden er in Nederland landelijke subsidies. Deze isolatie subsidies kunnen vandaag de dag echter niet meer verkregen worden en zijn vervangen door subsidies die worden toegekend op regionaal niveau. Dit zorgt er voor dat er een structureel verschil in subsidies is opgetreden tussen de verschillende gemeenten. Hier voldoende navraag naar doen is dan ook van belang. In het beste geval kan je rekenen op een subsidie van maximaal 50 procent van het door jou zelf geïnvesteerde bedrag.

  • Hoeveel bedraagt de terugverdientijd van vloerisolatie?

De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 5 en 8 jaar. Houd er rekening mee dat de hoogte van de subsidie die je ontvangt mede bepalend is voor het zo beperkt mogelijk houden van de terugverdientijd van je investering in vloerisolatie.

  • Vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

Het is één van de meest gehoorde en tevens ook één van de grootste misverstanden die er heersen binnen de wereld van de isolatie. Veel mensen denken dat het toepassen van vloerisolatie bij een systeem met vloerverwarming verloren geld is, maar dat is beslist niet het geval. Bij een niet geïsoleerde vloer zal er namelijk altijd een deel van de warmte die wordt opgewekt door de vloerverwarming verloren gaan. Het aanbrengen van passende vloerisolatie is dan ook zeer belangrijk.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten