Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelisolatie veelgestelde vragen

Hoewel er door de jaren heen reeds heel veel is gezegd over isolatie en dan gevelisolatie in het bijzonder blijven mensen ook vandaag de dag nog steeds met enkele vragen zitten. Om je een beter inzicht te geven in het nut van gevelisolatie en ook enkele gedetailleerde antwoorden te kunnen verstrekken hebben we de meest gestelde vragen met betrekking tot gevelisolatie op een rijtje gezet.

Muurisolatie

  • Is gevelisolatie duur?

Gevelisolatie heeft over het algemeen nog steeds de reputatie zeer duur te zijn, maar is dat wel zo? Absoluut niet. De prijs van gevelisolatie is door de jaren heen aanzienlijk verlaagd waardoor het voor iedereen mogelijk is om dit type isolatie aan te brengen. Het moet echter wel gezegd worden dat gevelisolatie vaak zeer duur oogt omwille van het grote oppervlak dat moet worden geïsoleerd. Wat dat betreft is gevelisolatie dan ook inderdaad duurder in vergelijking met bijvoorbeeld isolatie voor de kruipruimte. Maar de kosten per m2 zijn nagenoeg gelijk.

  • Isoleren aan de binnen- of buitenkant?

Een zeer belangrijke vraag die iedereen zich stelt die gevelisolatie wenst aan te brengen is of deze het beste langs de binnen- of buitenkant van de gevel wordt geplaatst. In principe is dit een zeer persoonlijke keuze, al is het aanbrengen van gevelisolatie aan de buitenzijde van de muur globaal gezien interessanter. Zo voorkom je namelijk plaatsverlies en zorg je er daarnaast ook nog voor dat koudebruggen geen kans meer maken. Echter is er vrijwel altijd een vergunning van de gemeente nodig, omdat je het uiterlijk van het huis zult veranderen.

  • Kan ik gevelisolatie zelf plaatsen?

Om te besparen op het kostenplaatje dat gepaard gaat met het plaatsen van gevelisolatie kiezen steeds meer mensen er voor om de gevelisolatie zelf te plaatsen. In principe is dat geen enkel probleem, althans niet wanneer je er voor kiest om de gevelisolatie aan de binnenzijde van de gevel aan te brengen. In het geval van buitengevelisolatie kunnen de werkzaamheden een stuk gecompliceerder zijn wat er voor zorgt dat een professioneel isolatiebedrijf inschakelen doorgaans een interessantere keuze is.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten