Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Ventilatie binnenklimaat

Tijdens ons leven brengen wij veel tijd binnenshuis door en het is daarom ook belangrijk dat het binnenklimaat gezond is. Hier zijn de laatste tijd steeds meer onderzoeken naar gedaan en blijkt hieruit dat de luchtkwaliteit in sommige huizen niet gezond is en soms zelfs tweemaal zo ongezond als de lucht buiten is. Deze ongezonde lucht kan zorgen voor gezondheidsklachten zoals astma, huidklachten, slaapproblemen en hoofdpijn. Hierbij is de ventilatie van je huis dus zeer belangrijk. Als je nadenkt over woonisolatie dan staat het creëren van een gezond goed ventilerend binnenklimaat bovenaan.

Hoe doe je dit?

De oplossing begint met het in kaart brengen van het probleem. Je moet eerst nagaan hoe het komt dat je een ongezond binnenklimaat hebt. Rook je in huis? Gebruik je veel reinigingsmiddelen? Functioneert je cv nog goed? Kook je veel? Is er iemand ziek in huis? Is je huis goed schoon? Wat voor materialen heb je in huis gebruikt, zoals tapijt, verf enzovoort. Breng dit in kaart en bedenk je dat als je huis goed geïsoleerd is, dat al deze’vervuilde’ luchten wel een weg naar buiten moeten vinden door middel van een goede ventilatie.

Wat te doen voor een goede ventilatie?

Het belangrijkste voor het creëren van een gezond binnenklimaat is ventileren en luchten. Lucht alle ruimtes in je huis minimaal een kwartier per dag. Raam open en laat de frisse lucht naar binnen. Wat ook goed is om sommige ramen op een kiertje te laten staan gedurende de hele dag. Zorg er wel voor dat je huis niet te veel afkoelt of dat er tocht ontstaat. Wat je ook kunt doen is kiezen voor natuurlijke schoonmaakmiddelen, maar ook het goed laten nakijken van geiser of je CV-ketel. Een simpele tip is ook om te koken met de deksel op de pan, dit vervuilt de lucht minder en je bespaart tegelijkertijd energie.

 

Offertes van ventilatiespecialisten ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten