Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Ventilatiesysteem

Ventileren is erg belangrijk. We zijn per dag behoorlijk wat uren in huis te vinden, en dan is het belangrijk dat we veel verse lucht om ons heen hebben. Als dat niet het geval is krijgen we hoofdpijn, worden we sneller moe en kunnen we op den duur van tal van kwalen last gaan krijgen.

Doet ventilatie niet de isolatie teniet?

Soms denkt men dat ventilatie slecht is. Denk maar eens aan een auto met airco. Je wil de ramen gesloten houden omdat je anders de werking van airco tegengaat en de airco dus voor niks draait. In huis gaat dat echter niet op. Isolatie zorgt er voor dat de warmte zoveel mogelijk binnen blijft, en bijvoorbeeld niet via muren of het dak het huis verlaat. Dat is immers zonde van de gestookte warmte en zonde van je geld. Om dit tegen te gaan worden woningen dus geïsoleerd. Elk jaar wordt de isolatietechniek weer beter en elk jaar worden de woningen dus ook weer beter geïsoleerd.

Ventilatie zorgt ervoor dat je frisse lucht in huis krijgt. Dat is niet alleen gezond voor mens en dier, maar zorgt er ook voor dat bijvoorbeeld vochtige plekken in huis opdrogen en dus niet langer een broedplaats zijn voor allerlei schimmels.

Is een ventilatiesysteem noodzakelijk?

Een ventilatiesysteem is niet per se noodzakelijk als je zelf je woning goed kunt ventileren. Wanneer je echter over weinig ramen beschikt of bijvoorbeeld de ramen liever dicht houdt om zo minder warmte te verliezen, dan is een ventilatiesysteem wel handig. Merk echter wel op dat het vrij kostbaar kan zijn om een dergelijk systeem in een reeds bestaand huis in te laten bouwen. Een ventilatiesysteem is eigenlijk alleen de moeite waard als het reeds in de woning bij nieuwbouw aanwezig is, anders worden de kosten te hoog om de baten te kunnen dekken.

 

Offertes van ventilatiespecialisten ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten