Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Verschil tussen gevelisolatie en spouwmuurisolatie?

Wanneer we het hebben over het isoleren van de gevel worden gevelisolatie en spouwmuurisolatie vaak in één adem genoemd. Veel mensen denken dan ook dat beide soorten isolatie eigenlijk hetzelfde zijn, maar dat is niet het geval. Oudere woningen, met name huizen die zijn gebouwd tussen 1920 en 1976 beschikken doorgaans allemaal over een zogenaamde spouw. De spouw is de ruimte die zich bevindt tussen de binnen- en buitenkant van de gevel. Bij het toepassen van spouwmuurisolatie wordt deze ruimte gevuld met isolatie waardoor warmteverlies via de gevel niet kan optreden. In het geval van gevelisolatie is er doorgaans geen spouw aanwezig waardoor een andere oplossing moet worden gezocht.

Isolatie aan de binnengevel

Wanneer je huis niet over een spouw beschikt en je toch warmteverlies via de gevel wil voorkomen kan je er eveneens voor kiezen om aan de binnenkant gevelisolatie aan te brengen. Er bestaan op dit vlak verschillende mogelijkheden, maar de populairste is het gebruik van gipskartonplaten. Over het algemeen wordt isolatie aan de binnengevel het minst vaak toegepast. Niet alleen omdat op die manier het risico op koudebruggen deels blijft ontstaan, maar ook omdat er condensatie kan ontstaan tussen de aangebrachte isolatie en de buitenmuur. Tel daar ook nog eens het ruimteverlies bij op en het aanbrengen van isolatie aan de buitengevel wordt meteen een behoorlijk stuk aantrekkelijker.

Isolatie aan de buitengevel

Omdat je bij isolatie aan de binnenkant van de gevel te maken krijgt met verschillende nadelen, waaronder plaatsgebrek kiezen steeds meer mensen er voor om de isolatie aan de buitenkant van de gevel te bevestigen. Deze isolatie kan op verschillende manieren worden toegepast. Je kan kiezen voor isolatie in combinatie met steenstrips, maar je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een houten gevelbekleding te voorzien en ga zo maar door. In het meest extreme geval kan er een extra buitenmuur worden gerealiseerd, maar omdat er dan ook een nieuwe fundering moet worden voorzien is dit de minst populaire vorm.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten