Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Verwarming

Verwarming en isolatie zijn twee zaken die hand in hand gaan. Hoe beter de isolatie, hoe minder je hoeft te verwarmen.

De voordelen

Het grootste voordeel mag inmiddels wel duidelijk zijn: je bespaart flink op de stookkosten. Hoe beter je isolatie is, hoe minder warmte je verliest. De warmte die je verliest hoeft ook niet nogmaals opgewekt te worden door de CV ketel, met als gevolg dat je minder stookkosten maakt voor het warm houden van de woning.

Een ander voordeel is echter minder duidelijk en heeft alles met wooncomfort te maken. Wanneer een woning slecht is geïsoleerd, is de verdeling van warmte door het huis heen verre van ideaal. Zelfs in één kamer kan de warmteverdeling al behoorlijk variëren. Zo zal het bij de warmtebron, bijvoorbeeld de radiatoren, en ver weg van de ramen warm of zelfs heet zijn, maar tegen de ramen aan koud. Ook zal er snel condens op de ramen komen bij wat hogere temperatuursverschillen en zul je soms tocht ervaren. Allemaal zaken die niet echt bijdragen aan een verbetering van het wooncomfort en daarom de moeite waard zijn om uit te bannen. Dat kun je eenvoudig realiseren door dus beter te isoleren.

Wat kan ik besparen met betere isolatie?

Een goede isolatie kan je honderden euro’s op jaarbasis besparen. Natuurlijk verschilt het per geval hoeveel je met een verbetering van de isolatie kunt besparen. Zo zal iemand die al perfecte isolatie in zijn woning heeft veel minder kunnen besparen dan iemand met slechte isolatie, simpelweg omdat de eerste persoon al veel bespaart. Mocht je op dit moment slechte isolatie hebben dan kun je al snel met een investering van enkele duizenden euro’s honderden euro’s per jaar besparen!

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten