Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

VIBE vzw

VIBE vzw (Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch bouwen en wonen, vroeger bekend als Vlaams Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) is een non-profit organisatie die duurzaam bouwen promoot.

Wat is de missie van VIBE?

Het doel van de organisatie is om energie en water te besparen en gezond en ecologisch bouwen met natuurlijke materialen. Hiertoe verenigt VIBE vzw instellingen met dezelfde visie. Omdat de bouwsector een grote invloed heeft op de kwaliteit van onze omgeving, bevordert VIBE vzw milieuverantwoorde bouwwijzen en woonvormen. Ook is menselijke gezondheid van groot belang. Dit betekent dat bouwen en wonen gerealiseerd moet worden op een manier waarbij wereldwijd een gezonde, ecologische en sociaal aanvaardbare leefomgeving ontstaat voor volgende generaties.

Wat zijn de activiteiten van VIBE?

VIBE vzw richt zich met name op beleidsinstanties, particuliere bouwers en professionals in de bouwsector. Zodra zij voldoen aan alle criteria die de organisatie stelt, kunnen zij het label krijgen van deze organisatie. Aan alle doelgroepen biedt VIBE vzw begeleiding, studies, advies en informatie over gezond en milieuvriendelijk bouwen en wonen. De organisatie besteedt hierbij aandacht aan alle onderwerpen die daarmee samenhangen, zoals evenwichtig ruimtegebruik, gezonde bouwmaterialen, ecologische stedenbouw en het verminderen van energie- en waterverbruik.

Bekijk ook de website: www.vibe.be