Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Natuurlijke isolatiematerialen: Vlaswol

Vlaswol is een natuurlijk isolatiemateriaal dat vooral bestaat uit korte vlasvezels. Deze vezels zijn de resten van de vlasplant waar onder andere lijnzaad en linnen van wordt gemaakt. Om te zorgen dat de vlaswol platen niet te gemakkelijk branden en niet vatbaar zijn voor schimmels, worden ze behandeld met een chemische substantie. Dit haalt het natuurlijke van het isolatiemateriaal weer wat onderuit.

Hoe werkt isoleren met vlaswol?

Vlaswol kan eigenlijk voor tal van isolatietoepassingen worden gebruikt. Zo kan het worden gebruikt in binnen-, buiten- en spouwmuren, maar ook onder houten vloeren, in schuine daken en in plafonds. Vlaswol is een van de beste natuurlijke isolatiematerialen doordat het een goede warmteopslagcapaciteit heeft en eventueel aanwezig vocht goed kan reguleren. Als het vlaswol wordt blootgesteld aan een hoge luchtvochtigheid zal het vocht vasthouden en weer los laten bij een lagere luchtvochtigheid. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid in de woning, wat de leefsfeer zeker ten goede zal komen.

Vlaswol wordt als platen of als dekens geleverd. Doordat het om korte vezels gaat zijn de platen en dekens redelijk stijf en daardoor goed te hanteren. Doordat ze flexibeler zijn dan stevige platen, zijn ze prima te gebruiken voor wat minder egale oppervlakten. Ook kunnen de platen eenvoudig aan elkaar worden gehecht doordat de vezels van nature al aan elkaar hechten.

Wat kost isoleren met vlaswol?

Voor vlaswol betaal je circa €20 euro voor een plaat van 1,20 meter bij 0,60 meter. Dat komt neer op €28 euro per vierkante meter. Behalve deze platen is vlaswol zoals gezegd ook als dekens op een rol te koop, waarbij je simpelweg de lengte af kunt rollen die je nodig denkt te hebben. Bij grote hoeveelheden zijn uiteraard vaak kortingen te bedingen. Vlaswol is bij de meeste grotere bouwmarkten te verkrijgen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten