Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie beton

Veel mensen die in huis over een vloer uit beton beschikken denken dat ze geen nood hebben aan een speciale vloerisolatie. In de praktijk is dat echter wel degelijk het geval. Het klopt dat beton op zich reeds over een isolerende werking beschikt, maar dit neemt niet weg dat er bijvoorbeeld een koudebrug kan ontstaan. Om deze koudebrug tegen te gaan kan je er voor kiezen om speciale isolatie aan te brengen.

Dit kan zijn:

  • PUR- of PIR-schuim
  • Glaswolplaten
  • Thermokussens

Alle bovenstaande isolatiematerialen beschikken stuk voor stuk over hun eigen unieke voordelen. Voor welke je uiteindelijk zal kiezen is echter grotendeels afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Eenvoudiger te isoleren dan hout

In principe is een vloer bestaande uit beton veel eenvoudiger te isoleren dan een vloer die is gemaakt uit hout. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat de vorm van een betonnen vloer kan afwijken waardoor de ene al wat efficiënter te isoleren valt dan de andere. Hoe vlakker de vloer is, des te eenvoudiger deze in ieder geval kan worden geïsoleerd. De meeste mensen die er voor kiezen om zelf hun betonvloer te isoleren maken daarbij gebruik van glaswolplaten. Deze platen worden via een ophangsysteem aan de onderzijde van de vloer bevestigd. Je moet er wel rekening mee houden dat ze goed op elkaar aansluiten. Is dat niet het geval, dan zou er namelijk warmteverlies kunnen optreden.

Het gebruik van PUR- of PIR-schuim

Wanneer je er zeker van wil zijn dat je niet alleen over een kwalitatief, maar tevens ook over een goed afdichtend resultaat beschikt kan je er eveneens voor kiezen om gebruik te maken van zogenaamd PUR- of PIR-schuim. Dit isolatiemateriaal heeft als belangrijkste voordeel dat het in staat is om niet alleen kieren en gaten, maar ook bobbels, gleuven en openingen op te lossen. Voor een vlakke vloer is deze isolatievorm misschien niet noodzakelijk, maar wanneer er zich oneffenheden in de vloer bevinden komt deze isolatiemethode uitstekend van pas.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten