Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie chips

Steeds meer mensen kiezen voor vloerisolatie chips voor het isoleren van hun vloer. Vooral oudere huizen die beschikken over een kruipruimte hebben namelijk niet alleen vaak te maken met warmteverlies via de vloer, bovendien kan ook opstijgend vocht voor problemen zorgen in huis. Door er voor te kiezen om de vloer in huis te isoleren, bijvoorbeeld met behulp van isolatiechips kan je beide problemen moeiteloos voorkomen. Gebruikmaken van dit type isolatiemateriaal is in ieder geval zeer geschikt voor mensen die hun vloer op eenvoudige en efficiënte wijze willen isoleren.

Voordelen van vloerisolatie chips

Aan het gebruik van vloerisolatie chips in huis zijn enkele zeer interessante voordelen verbonden, namelijk:

  • Het isolatiemateriaal van vloerisolatie chips is CFK- en chloorvrij. Daarnaast is het reukloos waardoor er geen geuroverlast zal ontstaan.
  • Mocht je op een bepaald ogenblik de kruipruimte nog eens in moeten, bijvoorbeeld voor een verstopte leiding, dan kunnen de chips gewoon opzij geschoven worden.
  • Vloerisolatie chips bieden een uitstekende bescherming tegen opstijgend vocht.

Wanneer je er voor kiest om vloerisolatie chips te gaan gebruiken is het wel steeds belangrijk om deze in een laag van minimaal 30 centimeter aan te leggen. Vloerisolatie chips hebben immers enkel en alleen een goede, isolerende functie wanneer ze voldoende dik worden aangebracht. Kies je voor een mindere dikte, dan blijft zowel het risico op opstijgend vocht en warmteverlies bestaan.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Aan het gebruik van vloerisolatie chips zijn dus heel wat interessante voordelen verbonden, maar dien je ook rekening te houden met bepaalde nadelen? Vloerisolatie chips vormen een uitstekende mogelijkheid om opstijgend vocht uit de kruipruimte tegen te gaan. Op vlak van isolatie zijn ze echter iets minder efficiënt in vergelijking met andere isolatiematerialen. Ook op vlak van brandveiligheid zijn er betere alternatieven op de markt terug te vinden, al scoren vloerisolatie chips op dit vlak doorgaans wel behoorlijk goed.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten