Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie EPS

Wanneer je van plan bent om zelf de vloerisolatie in huis te plaatsen spreekt het voor zich dat je dit graag op zo eenvoudig mogelijke wijze zal willen doen. Het plaatsen van vloerisolatie hoeft gelukkig helemaal niet moeilijk te zijn, in tegendeel. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld isolatieplaten uit EPS is het voor de doe-het-zelver eenvoudig om de vloer te isoleren.

Deze isolatieplaten zijn bovendien relatief voordelig in aankoop en beschikken over een prima isolatiewaarde. Hierdoor wordt niet alleen opstijgend vocht uit de kruipruimte voorkomen, bovendien zal ook warmteverlies via de vloer in de kiem worden gesmoord.

Voordelen vloerisolatie EPS

Veel mensen die er voor hebben gekozen om vloerisolatie aan te brengen in hun woning kiezen voor het gebruik van zogenaamde EPS isolatieplaten. Dit type isolatiemateriaal kenmerkt zich dan ook door:

  • Een prima isolatiewaarde waardoor het warmteverlies moeiteloos kan voorkomen.
  • Een hoge luchtdichtheid waardoor het doordringen van vocht uit de kruipruimte wordt tegengehouden.
  • EPS isolatieplaten zijn prima bestemd tegen niet alleen weersinvloeden, maar ook tegen vocht. Het is verder rotvrij en vormt geen voedingsbodem voor ongedierte.
  • EPS isolatieplaten beschikken over een blijvende isolatiewaarde en zijn bijgevolg uitermate duurzaam.

Nadelen vloerisolatie EPS

Jammer genoeg zijn er aan het gebruik van EPS isolatieplaten niet alleen maar voordelen verbonden. Wanneer je er voor kiest om dit type isolatiemateriaal te gebruiken dien je namelijk rekening te houden met het mogelijk ontstaan van naden en kieren. Dit kan er voor zorgen dat het optimale rendement van je vloerisolatie nooit zal worden bereikt. Bovendien dient er rekening te worden gehouden met de aanwezigheid van bijvoorbeeld leidingen onder de vloer waardoor het isoleren danig kan worden bemoeilijkt. Dit probleem valt wel grotendeels op te lossen door de EPS isolatieplaten te combineren met PUR isolatie. Kieren en naden kunnen op deze manier immers eenvoudig worden dichtgespoten.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten