Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie schuur

Wanneer je een boerderij hebt met een schuur of wanneer je gewoon een schuur wenst in te richten als opslag van materiaal en andere zaken is de kans groot dat je deze ook zal willen verwarmen. Om warmteverlies via de vloer tegen te gaan kan het dan ook interessant zijn om vloerisolatie aan te brengen.

Het plaatsen van vloerisolatie in een schuur verschilt in principe niet ten opzichte van het aanbrengen van vloerisolatie in huis. Toch zijn er een aantal speciale aandachtspunten waar je maar beter even bij stil kunt blijven staan.

Welke vloer wordt er gebruikt?

Vroeger werd er in een schuur doorgaans altijd gebruik gemaakt van een vloer uit beton. In het merendeel van de gevallen beschikt een schuur ook niet over een kruipruimte waaronder na-isoleren onder de vloer niet mogelijk is. Gelukkig bestaan er nog andere mogelijkheden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een speciale dekvloer aan te brengen. Deze dekvloer wordt bovenop de huidige vloer geplaatst en zorgt er voor dat warmteverlies via de vloer een halt kan worden toegeroepen. Het enige waar je wel rekening mee dient te houden is het feit dat het aanbrengen van een dekvloer zorgt voor een verhoging van de ruimte. Eventuele plinten, maar ook de deuren zullen hier aan aangepast moeten worden.

Kies voor brandveilig isolatiemateriaal!

Wanneer je een nieuwe schuur gaat bouwen en je met andere woorden de isolatie alsnog onder de topvloer aan kunt brengen is het uitermate belangrijk om stil te staan bij het al dan niet brandveilig zijn van het isolatiemateriaal dat je gebruikt. Het niet-brandveilig zijn van isolatiemateriaal wordt aangegeven op volgende wijze:

  • B – Brand-Euroklasse B
  • S1 – Geringe rookproductie
  • D0 – Geen brandende druppels of delen

Specifiek voor een schuur geldt dat deze doorgaans altijd is gebouwd uit hout. Hout is brandbaar, maar door er voor te kiezen om brandveilige isolatie aan te brengen in niet alleen de vloer, maar ook het dak kan er als brandvertragende werking optreden. Glaswol of steenwol is wat dit betreft bijvoorbeeld een goede keuze.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten