Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie platen

Het merendeel van de mensen die er voor kiezen om hun vloer te (laten) isoleren kiezen er voor om gebruik te maken van zogenaamde vloerisolatieplaten. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. Vloerisolatieplaten zijn immers zeer eenvoudig te plaatsen en bovendien kunnen ze in sommige gevallen zelfs worden toegepast op een oneffen ondergrond. Tel daar ook nog eens bij op dat vloerisolatieplaten over een uitstekende isolerende werking beschikken en je hebt meteen voldoende goede redenen om dit type vloerisolatie even grondig onder de loep te nemen.

Vloerisolatieplaten

Verschillende soorten vloerisolatieplaten

Er zijn vandaag de dag op de markt verschillende soorten vloerisolatieplaten terug te vinden. We onderscheiden wat dit betreft de volgende mogelijkheden:

  • PUR isolatieplaten
  • XPS isolatieplaten
  • Soepele isolatieplaten van glaswol
  • Polystyreenplaten

Al deze verschillende platen beschikken uiteraard over hun eigen specifieke voor- en nadelen. PUR isolatieplaten worden over het algemeen het vaakst toegepast. Dat heeft alles te maken met het feit dat ze over een bijzonder efficiënte werking beschikken. Heb je te maken met een ongelijkmatige ondergrond, dan is het gebruik van PUR vloerisolatieplaten niet zo interessant. In een dergelijk geval is het dan ook aan te raden om gebruik te maken van bijvoorbeeld soepele isolatieplaten van glaswol. Meer over vloerisolatie en isolatiematerialen.

Voordelige vorm van isoleren

Wanneer je, je vloer wenst te laten isoleren spreekt het voor zich dat je dit graag zal willen laten doen tegen een zo voordelig mogelijk prijskaartje. Wat dat betreft zit je goed met vloerisolatieplaten. Deze platen haal je namelijk in huis tegen een prijskaartje van tussen de €8 en €12 euro per vierkante meter. Bij deze prijs is rekening gehouden met een dikte van 8 centimeter. Wanneer je er absoluut zeker van wil zijn dat je vloer niet alleen beschikt over kwalitatieve, maar tevens ook over financieel interessante isolatie is het beslist de moeite waard om te kiezen voor vloerisolatieplaten.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten