Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie vlokken

Wanneer je over een oneffen vloer beschikt is het vaak onmogelijk om gebruik te maken van isolatieplaten. De platen die worden geplaatst moeten dan nog worden gecombineerd met het zogenaamde PUR-schuim voor het opvullen van gaten of kieren. Het spreekt voor zich dat dit niet de meest ideale oplossing is waardoor mensen in een dergelijke situatie al snel alternatieven onder de loep nemen. Eén van deze alternatieven is het gebruik van isolerende vlokken.

Het zogenaamde cellulose isolatiemateriaal is vervaardigd uit gerecycleerde krantenknipsels. Dit zorgt er niet alleen voor dat het een zeer duurzaam en milieuvriendelijk isolatiemateriaal is, bovendien is het zeer eenvoudig aan te brengen en kenmerkt het zich door een uitstekende thermische en akoestische isolerende factor.

Ideale thermische en akoestische isolatie

In eerste instantie zal je het volspuiten van de ruimte onder je vloer met cellulose of isolerende vlokken uiteraard doen om warmteverlies tegen te gaan. Daarnaast zorgt dit isolatiemateriaal ook voor een prima bescherming tegen opstijgend vocht uit de kruipruimte, maar er is meer. Cellulose of isolerende vlokken zorgen namelijk ook voor een uitstekende akoestische isolatie. Omwille van deze reden worden ze ook vaak in bijvoorbeeld een flat aangebracht onder het plafond. Hierdoor worden de voetsporen van de bovenburen immers aanzienlijk gedempt wat zorgt voor een verhoogd wooncomfort.

Voordelen van vlokken als vloerisolatie

Steeds vaker kiezen mensen er voor om de holle ruimte onder hun vloer op te vullen door middel van isolerende vlokken, maar wat maakt dit isolatiemateriaal nu zo interessant? We zetten graag de verschillende voordelen die zijn verbonden aan het toepassen van cellulose als vloerisolatie even voor jou op een rijtje:

  • Cellulose is uitermate milieuvriendelijk.
  • Het kan relatief eenvoudig en eigenlijk overal worden aangebracht.
  • Het beschikt over een prima isolatiewaarde waardoor warmteverlies aanzienlijk kan worden beperkt.
  • Cellulose zorgt voor een uitstekende akoestische isolatie.
  • Opstijgend vocht uit de kruipruimte wordt een halt toegeroepen.
  • Isolerende vlokken behouden hun isolatiewaarde wat het uitermate duurzaam maakt.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten