Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatie voordelen

Er bestaan verschillende redenen waarom het verstandig is om je huis te isoleren. De belangrijkste zijn dat isolatie bijdraagt aan een aangenamere leefomgeving, een lagere energierekening en een beter milieu.

1. Hoe zorgt isolatie voor een aangenamere leefomgeving?

Als een woning geïsoleerd is, houdt deze via het dak, de vloer en/of de muren warmte binnen in de winter. Vloeren en muren zullen dus minder koud en daardoor prettiger aanvoelen. In de zomer wordt de warmte juist buitengesloten, zodat je huis in deze tijd van het jaar koel blijft. Bovendien zorgt isolatie voor minder tocht en zal je na de isolatie merken dat je woning minder vochtig is. Op deze manier draagt isolatie bij aan het wooncomfort.

2. Hoe zorgt isolatie voor een lagere energierekening?

Omdat isolatie ervoor zorgt dat warmte in de zomer wordt buitengesloten maar dat je woning in de winter warmte vasthoudt, hoef je je huis minder te verwarmen. Hiermee daalt het gasverbruik en bespaar je op stookkosten. Het is ook mogelijk dat je na isolatie een kleinere, goedkopere verwarmingsketel nodig hebt en zo je energienota verlaagt.

3. Hoe zorgt isolatie voor een beter milieu?

Iedereen krijgt dagelijks te maken met klimaatverandering en de gevolgen hiervan. Goed isoleren heeft een erg gunstige invloed op het milieu wanneer dit met de juiste isolatiematerialen gebeurt. Omdat isolatie ervoor zorgt dat je gasverbruik daalt, bespaar je niet alleen op de stookkosten. Ook verminder je op deze manier CO2-uitstoot omdat je minder brandstof nodig hebt. En draag je met een geïsoleerd huis bij aan een beter milieu.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten