Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie voordelen

Indien je er voor kiest om spouwmuurisolatie aan te brengen in je huis gaat de belangrijkste reden hiervoor uiteraard schuil in de warmtebesparing die gerealiseerd kan worden. Veel mensen zijn op zoek naar een eenvoudige en financieel haalbare mogelijkheid om het warmteverlies in hun woning een halt toe te roepen. Zelfs na het isoleren van het dak en de vloer kan er, bijvoorbeeld via de spouw van de muur nog veel warmteverlies optreden. Om deze in de kiem te smoren kan het aanbrengen van spouwmuurisolatie een interessante oplossing betekenen. Ben jij ook van plan om spouwmuurisolatie te plaatsen, maar ben je nog niet helemaal overtuigd van de voordelen? Wij zetten ze graag nog even voor jou op een rijtje!

Beperking van het warmteverlies

Zoals in de inleiding reeds aangegeven is het voor mensen die een investering doen in spouwmuurisolatie vooral te doen om de besparing die ze kunnen realiseren op hun energiefactuur. Afhankelijk van het type woning en de oppervlakte waarover je beschikt kan er al snel een jaarlijkse besparing gerealiseerd worden van zomaar even €200 euro tot €500 euro euro. Nadat de investering in spouwmuurisolatie is terugverdiend blijft het jaarlijkse rendement behouden waardoor je op het einde van de rit een behoorlijke besparing en zelfs winst kunt boeken door het plaatsen van spouwmuurisolatie.

Extra voordelen van spouwmuurisolatie

Het inperken van het warmteverlies in huis is natuurlijk interessant, maar er is meer. Wist je bijvoorbeeld ook dat spouwmuurisolatie er voor zorgt dat het woonklimaat in huis aanzienlijk wordt verbeterd? De temperatuur van de binnenmuur gaat niet alleen voelbaar omhoog, daarnaast straalt het ook nog eens geen kou meer af en bovendien heb je geen last meer van vochtige binnenmuren. Is dat nog niet voldoende? Dan zullen de volgende extra voordelen je misschien wel weten te overtuigen:

  • Er is veel minder last van geluidshinder in huis (de geluiden van buitenaf worden immers gedempt).
  • Tijdens de winter blijft je huis aangenaam warm en tijdens de zomer lekker fris.
  • Schijntocht wordt door het isoleren van de spouwmuur op eenvoudige wijze voorkomen.
  • Korte terugverdientijd van maximaal 4 jaar.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten