Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie vorstschade

Isolering van een spouwmuur moet met beleid gebeuren. Sommige spouwmuur materialen zijn extra gevoelig voor vocht. Door een spouwmuur te isoleren kan het lastig zijn dit vocht goed te laten drogen als de warmte vanuit huis wordt geïsoleerd. Afhankelijk van het soort materiaal van de muur moet dus anders geïsoleerd worden.

Wat voor isolatie dient te worden toegepast bij spouwmuren van verblendsteen?

In oude woningen zijn vaak verblendstenen toegepast die niet genoeg tegen vocht en dus vorst kunnen. Verblendstenen zijn bakstenen die hol zijn waardoor vocht dus in de steen kan gaan zitten. Dit moet goed kunnen drogen en dus is de warmte van binnenuit dan een belangrijke factor. Om toch te isoleren kan een spouwmuur van verblendsteen kan dit gedaan worden door impregnatie van de buitengevel. Als er al schade aan de muur is, is het zeker van belang dit te doen. Ernstige schade dient wel eerst gerepareerd te worden.

Wat voor isolatie kan gebruikt worden bij geglazuurde stenen?

Geglazuurde stenen zijn stenen die in de fabriek al een glazuurlaag of verflaag hebben gekregen. Dit glazuur is ontzettend dampdicht, waardoor er dus vocht op kan hopen vlak achter de laag glazuur. Als er dan vorst optreed drukt dit de glazuurlaag naar buiten toe. Dit kan alleen hersteld worden door vervanging. Na-isolering mag absoluut niet bij geglazuurde stenen. Geverfde stenen waarbij hetzelfde probleem optreed kunnen vaak gewoon een nieuwe verflaag krijgen. Het probleem treed bij geverfde stenen overigens vooral op bij woningen die al oud zijn en waar dus ook oude verf op is aangebracht die niet dampdicht was. Tegenwoordig zijn de meeste verfsoorten dampdicht.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten