Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Wanneer heb ik mijn investering terugverdiend?

Wanneer je je huis gaat isoleren doe je dat niet alleen om comfortabeler te wonen of het milieu minder te belasten. Het uiteindelijke doel is toch om de investering van de isolatiekosten terug te verdienen.

Wat levert isolatie op voor je wooncomfort?

Isolatie maakt de woonomgeving prettiger en gerieflijker. Door het isoleren van de spouwmuur zal de muur minder kil aanvoelen dan voor de isolatie. De muur straalt geen kou meer af. Ditzelfde geldt voor vloerisolatie. Bij een goede vloerisolatie voelt de vloer warmer aan.

Wat is de terugverdientijd van een investering in isolatie?

De terugverdientijd van isolatie is afhankelijk van welk deel van je huis je isoleert. Een dak- of vloerisolatie heeft een terugverdientijd van 6 of 7 jaar. De terugverdientijd van bijvoorbeeld een spouwmuur is korter. In 3 tot 4 jaar heb je deze investering door energiebesparing eruit gehaald. De daling in het gasgebruik levert direct een behoorlijk rendement op. Bij een tussenwoning daalt het gasverbruik met ca. 15%. Voor een vrijstaande woning kan het gasverbruik zelfs dalen met 30%. Dit financiële voordeel zie je direct bij de jaarlijkse afrekening terug. Ook het aanbrengen van dubbel glas of HR glas (hoogrendementsglas) levert een forse besparing op. Ook als je kozijnen en ramen nog niet aan vervanging toe zijn, kan het de moeite waard zijn om te informeren naar de mogelijkheden. Wanneer je enkel glas vervangt door HR++ glas, kan dit in een doorsnee gezinswoning een besparing opleveren in het gasgebruik van zo een 400 m3.

Hoe draagt isolatie bij aan de waardestijging van je huis?

Sinds januari 2015 moet je bij de verkoop van je huis een energielabel leveren. Hoe beter je huis is geïsoleerd, hoe hoger je energielabel. De waarde van je huis stijgt hierdoor. Tevens verhoogt isolatie van vloeren, kruipruimten, spouwmuren, daken en zolders de duurzaamheid van je woning.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten