Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Warmte isolatie-prestatie

Als een woning wordt geïsoleerd dan is het van belang om te weten hoe goed de isolatie functioneert. Om die reden is er een zogenaamde warmte isolatie-prestatie bedacht.

Wat is de warmte isolatie-prestatie?

Dit getal drukt de prestatie uit die wordt toegewezen aan de eigenschappen van een specifieke constructie en de materialen die daar in verwerkt zijn, om de warmte tussen de twee zijden van de constructie tot het laagst mogelijke te beperken.

Wat betekent dat in simpel Nederlands?

In simpel Nederlands betekent dat dat het een cijfer is dat de capaciteit van de isolatie aanduidt. Als je een bepaalde ruimte isoleert, dan wil je dat de ene ruimte zo warm mogelijk is, en de andere zo koud mogelijk. In de zomer wil je het buiten zo warm mogelijk hebben en binnen zo koel mogelijk, en in de winter geldt dat juist andersom: dan wil je het binnen zo warm mogelijk hebben en buiten zo koud mogelijk.

De warmte isolatie-prestatie drukt de mate uit waarin dat lukt, en dus de mate waarin de isolatie doet waar het goed in is: isoleren. Hoe hoger de warmte isolatie-prestatie, hoe beter de isolatie, dus hoe wenselijker die vorm van isoleren is.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten