Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Wat is een geïsoleerd huis?

Isolatie heeft veel voordelen, waaronder een aangenamere leefomgeving. Een goed geïsoleerd huis is daarom een comfortabel huis om in te leven.

Wat is isolatie?

Als objecten warmer zijn dan hun omgeving, hebben deze de neiging om hun warmte af te staan om in evenwicht te blijven met hun omgeving. Dit gebeurt op drie manieren. Ten eerste is er sprake van geleiding, dat wordt veroorzaakt doordat de deeltjes in een vaste stof trillen. Doordat deze trillingen worden doorgegeven, wordt langzaam maar zeker het hele materiaal verwarmd. Ten tweede is er sprake van stroming, waarbij door temperatuurverschillen op grotere schaal vloeibaar of gasvormig materiaal wordt verplaatst. Lucht- en waterstromingen zijn hier een voorbeeld van. Ten derde en ten slotte is er sprake van straling wanneer de warmte van een object, dat wil zeggen de trilling van de deeltjes, in elektromagnetische straling wordt omgezet. De omgeving absorbeert deze straling, waarop het object afkoelt en de omgeving opwarmt. Een woning in de winter is een voorbeeld van zo een object dat warmer is dan zijn omgeving. De warmte die van binnen komt wordt onder andere via de buitenwanden naar buiten geleid. Om dit warmteverlies te beperken en te zorgen dat de temperatuur binnen gelijk blijft, moet de warmte-uitwisseling tussen binnen en buiten verstoord worden. Dit proces heet isolatie.

Op welke manieren kun je een huis isoleren?

Er bestaan verschillende vormen van isolatie, die allemaal andere eigenschappen hebben en allemaal verschillende materialen vereisen. De bekendste en meest toegepaste soorten isolatie zijn vloer-, dak- en spouwmuurisolatie. Dakisolatie beperkt warmteverlies via het dak door middel van hardschuimplaten, glaswol, steenwol en aluminium noppenfolie. Vloerisolatie zorgt ervoor dat er ondervloers of bovenvloers nauwelijks warmte verloren gaat via je vloer. Door middel van spouwmuurisolatie wordt voorkomen dat warmte verloren gaat via de muur, door de spouw te vullen met isolatiemateriaal zoals schuim, korrels, parels, vlokken, steenwol, inblaaswol en glaswol.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten