Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Wat is triple beglazing?

Gedurende lange tijd werd het mensen die van plan waren om te investeren in nieuwe beglazing aangeraden om daarvoor gebruik te maken van dubbel glas. In dit geval was er namelijk geen sprake meer van een enkele glasplaat, maar wel van een dubbele. Hierdoor kon het warmteverlies aanzienlijk worden beperkt en dat niet voor één keer, maar wel ieder jaar opnieuw.

Tegenwoordig zouden we durven te stellen dat dubbel glas eigenlijk haar beste tijd een beetje heeft gehad. Door gebruik te maken van zogenaamd triple glas kan je immers rekenen op een nog betere isolatie.

Gelijkwaardige werking als bij dubbel glas

Triple glas wordt in de praktijk aangeduid door middel van HR met daarnaast drie plustekens. Triple glas beschikt eigenlijk over min of meer dezelfde werking als bij dubbel glas het geval is. Het enige verschil zit hem in de hoeveelheid glazen. Daar waar dubbel glas uit slechts twee glasplaten beschikt zijn dat er bij triple glas drie. Tussen de glasplaten in zit telkens een isolerende ruimte die is voorzien van een metalen laagje. De thermische buffer die op deze manier wordt opgewekt is nog doeltreffender als die van dubbel glas waardoor er op jaarbasis een meer dan behoorlijke besparing op de energiefactuur kan worden gerealiseerd.

Hoeveel kost triple glas ongeveer?

Over het algemeen zal je voor het aankopen van triple glas rekening moeten houden met een prijs van zo een €120 euro per vierkante meter. Je dient er echter wel bij stil te blijven staan dat diverse factoren een rechtstreekse invloed uitoefenen op deze kostprijs. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de U-waarde. Triple glas beschikt over het algemeen over een U-waarde van tussen de 0,5 en 0,9. Des te lager de U-waarde van triple glas, des te beter de isolerende factor, maar des te hoger ook het kostenplaatje kan komen te liggen.

 

Offertes van glaszetters ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters