Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Wat kost isolatie?

Het isoleren van je woning heeft heel veel voordelen. De kosten van je energierekening gaan omlaag, je huis wordt een stuk comfortabeler om in te leven en de verbeterde vochtbalans is ook nog eens bevorderlijk voor de gezondheid.

De kosten voor isolatie hangen geheel af van wat je precies wil laten isoleren, maar ook van factoren als het gewenste type isolatiemateriaal, de kennis en kunde van het bedrijf waarmee je in zee gaat en het feit of je het misschien zelfs wel zelf wilt doen, waarmee je logischerwijs de kosten voor het personeel uitspaart.

Wat kosten de diverse vormen van isolatie?

Als je ervoor kiest om de spouwmuur te laten isoleren, dan ben je het goedkoopste klaar terwijl je er een behoorlijke energiebesparing mee wint. De kosten hiervoor bedragen circa €15 euro tot €20 euro per vierkante meter muuroppervlak en de besparing ligt op een bedrag rond de €5 euro waardoor je de investering al na drie tot vier jaar hebt terugverdiend! Het isoleren van de kruipruimte is wat duurder, de kosten hiervoor bedragen circa €20 euro per vierkante meter te isoleren oppervlak.

Nog duurder is het isoleren van het dak, waarbij de kosten al snel boven de €50 euro per vierkante meter dak (dus niet per vierkante meter zolder; bij een schuin dak betaal je dus voor een groter oppervlak dan simpelweg de lengte en de breedte van de woning!) uitkomen.

Kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Je kunt er uiteraard voor kiezen om zelf isolatie aan te brengen. Het probleem van isolatie is alleen dat je nauwelijks kunt weten of je het goed hebt gedaan. Als je een waterleiding wilt aansluiten en er komt geen water uit de kraan, dan weet je dat je dit niet goed hebt aangesloten.

Als je een spouwmuur wil isoleren maar er gaat nog steeds warmte verloren, dan heb je daar geen weet van zolang je niet met specialistische apparatuur aan de slag gaat. Je doet er daarom verstandig aan om het isoleren aan een gespecialiseerd bedrijf uit te besteden en zodoende zeker te weten dat het goed en deskundig gebeurt.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten