Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Woning waarde

De afgelopen jaren doen steeds meer mensen er aan mee: het isoleren van de woning. Vooral als je je huis wilt verkopen kan dit een goede zet zijn. De meeste kopers hebben woningisolatie namelijk als een vereiste bij het uitzoeken van een nieuwe woning.

Eigenlijk werkt het heel simpel. Doordat je je huis isoleert verhoog je het wooncomfort in huis. Het wooncomfort ligt in verband met de waarde van je woning. Naarmate het wooncomfort toeneemt, neemt de waarde van je huis ook toe.

Hoe draagt isolatie bij aan een betere wooncomfort?

Je kunt de muur in twee delen onderscheiden, namelijk de buitengevel en binnenmuur. De isolatie aan de buitenkant voelt, afhankelijk van de buitentemperatuur, koud of warm aan. Logischerwijs is de binnentemperatuur bepalend voor de warmte van de isolatie aan de binnenkant. De isolatie zorgt ervoor dat de muren binnen nooit meer koud en kil aanvoelen.

Via de vloer kan veel vocht en koude lucht binnendringen. Wanneer je je vloerisolatie realiseert, is er sprake van een temperatuurstijging van 3 graden. Naast dat de temperatuur aangenamer wordt, heeft de verwarming minder energie nodig om de ruimtes in je huis of pand te verwarmen. Wanneer je je huis goed laat isoleren, is het voor vocht onmogelijk om de constructie binnen te dringen. Wanneer dit wel gebeurt kan er gemakkelijk schimmel ontstaan, waardoor de constructie van het pand of de woning minder lang mee gaat.

Hoe draagt wooncomfort bij aan een hogere woningwaarde?

De hogere wooncomfort draagt dus bij aan een hogere waarde van je huis. Daarbij kunnen de toekomstige bewoners een hoop geld op de energierekening besparen. Wanneer je je huis verkoopt wordt de energiezuinigheid getest op basis van een energielabel. Hoe hoger het label, hoe meer je woning waard wordt.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten