Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatie woningcaravan

Woon je in een caravan? Dan zou je eens moeten nadenken over het isoleren van je caravan. Je wist het misschien niet, maar het is tegenwoordig goed mogelijk om een woningcaravan te laten isoleren. In dit artikel gaan we er dieper op in en vertellen we waar je rekening mee moet houden. De afgelopen jaren krijgen isolatiebedrijven steeds meer woningcaravans en chalet eigenaren als klant. Zij willen ook graag gebruik maken van de voordelen die woningisolatie te bieden heeft.

Wat zijn de voordelen van woningcaravan isolatie?

Met name in de winter moet de verwarming hard werken om de caravan op de gewenste temperatuur te krijgen. Op zich is hier niks mis mee, omdat de meeste verwarmingen dit wel aan kunnen. Toch is het niet goed voor de energierekening die jaarlijks in de brievenbus valt. Bij een woningcaravan hebben koude en warme luchtstromen van buitenaf namelijk vrij spel. Dit betekent dat koude lucht gemakkelijk binnen kan komen, waardoor de verwarming harder moet werken dan nodig. Dit is niet alleen zonde van de energie, maar ook nog eens voelbaar in de portemonnee.

Een ander voordeel is dat woningcaravanisolatie goed is voor het milieu. Doordat de verwarming minder werk hoeft te verzetten, komt er minder CO2 vrij. Eén van de grootste problemen die de wereld op het moment heeft, is de opwarming van de aarde. Met het isoleren van je caravanwoning kun je een bijdrage leveren aan het oplossen van het probleem.

Hoe werkt woningcaravan isolatie?

De meeste woningcaravans beschikken niet over een ruimte tussen de houten of kunststof muren. Daarom brengen de meeste isolatiebedrijven een isolatiefolie op de wanden aan. Het voordeel van deze materialen zijn dat ze gemakkelijk aan te brengen zijn, voordelig zijn en ook nog eens goed isoleren.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten