Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie zelf plaatsen

Het plaatsen van isolatie is op het eerste zicht niet zo moeilijk. Het spreekt dan ook voor zich dat mensen die eigenaar zijn van een eigen woning er steeds vaker voor kiezen om zelf met name hun vloerisolatie aan te brengen. Het zelf plaatsen van dit type isolatie zorgt er voor dat je aanzienlijk kan besparen op de werkuren. Aan de andere kant dien je er wel rekening mee te houden dat je in dit geval niet kan rekenen op een goede garantieregeling van een gespecialiseerd bedrijf. Heb je deze niet nodig en kan je prima zelf de handen uit de mouwen steken voor het isoleren van je vloer? Ook in dat geval kunnen onderstaande tips nog steeds prima van pas komen!

Bescherming tegen vocht

Voordat je aan de slag gaat met het isoleren van je vloer is het belangrijk om de bodem van de kruipruimte af te dekken met dampremmende PE-folie. Dit staat beter bekend als een dampscherm. Dit scherm moet er voor zorgen dat opstijgend vocht uit de bodem kan worden tegengehouden. De folie die wordt aangebracht moet dubbel toe worden gevouwen tot een hoogte van 20 centimeter boven de bodem. Zet de folie vervolgens vast met behulp van speciale pluggen. Let op, deze manier van werken is uitsluitend van toepassing bij een kruipruimte waar geen water in staat! Is dat wel het geval, dan dien je de bodem niet af te dekken met isolatiefolie, maar is het interessanter om de kruipruimte te isoleren met behulp van bijvoorbeeld losse EPS chips.

Aandachtspunten bij zelf plaatsen vloerisolatie

Wanneer je hebt besloten om zelf je vloer te gaan isoleren is het in ieder geval belangrijk om rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

  • Voordat je gaat isoleren dien je eerst de leidingdoorvoeren en andere luchtlekken te dichten met behulp van glas- en steenwol.
  • Isoleer ook altijd de CV-leidingen, maar doe dit niet voor de warmwaterleidingen (drinkwater)!
  • Vergeet niet om het kruipluik te isoleren. Zie je deze over het hoofd, dan is het zeer moeilijk om deze nog na te isoleren en kan er alsnog warmteverlies ontstaan.
  • Maak bij voorkeur geen gebruik van lijm bij het isoleren van de vloer. Vervang lijm door het gebruik van spijkers, schroeven, pluggen en ga zo maar door.
  • Last but not least, zorg er voor dat je tijdens het plaatsen van vloerisolatie goed bent beschermd. Het gebruik van handschoenen is evenals een stofkapje beslist geen overbodige luxe.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten