Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatie zolder

Zolderisolatie wordt vaak over het hoofd gezien, zeker wanneer de zolder niet gebruikt wordt. Nochtans is dit een isolatie die invloed heeft op de rest van je woning. Een goede vloerisolatie stopt de warmte voor het in de zolder kruipt en verlaagt de energiekosten. Gebruik je de zolder wel dan zal ook een geluidsisolatie nodig zijn en een dak- of plafondisolatie. Doordat de zolder onder het dak ligt, kan de temperatuur er behoorlijk hoog oplopen in de zomer. Wanneer er geen, of niet voldoende, isolatie is voorzien, zal het niet mogelijk zijn om de zolder te gebruiken tijdens hittegolven of vriesdagen.

Van vloer tot plafond

Wil je de zolder goed isoleren dan wordt dit op dezelfde manier gedaan als iedere andere ruimte in je huis. Dit wil zeggen dat je zowel de vloer, muren als het plafond gaat isoleren. Bij een nieuwbouwwoning doe je dit vanaf het begin. De plannen worden opgemaakt met voorziening van zolderisolatie en ook bij de aankoop van je isolatiemateriaal houd je hier al rekening mee. Bij een bestaande woning, dien je eerst de mogelijkheden te onderzoeken. Veel hangt af van de opbouw van je zolder. Heb je een zwevende vloer? Misschien een verlaagd plafond? Een spouwmuur? Of moet je zelf structuren creëren die het toelaten om isolatie te plaatsen? Een gratis offerte helpt je hiermee.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten