Isolatie zolder

Zolderisolatie wordt vaak over het hoofd gezien, zeker wanneer de zolder niet gebruikt wordt. Nochtans is dit een isolatie die invloed heeft op de rest van je woning. Een goede vloerisolatie stopt de warmte voor het in de zolder kruipt en verlaagt de energiekosten. Gebruik je de zolder wel dan zal ook een geluidsisolatie nodig zijn en een dak- of plafondisolatie. Doordat de zolder onder het dak ligt, kan de temperatuur er behoorlijk hoog oplopen in de zomer. Wanneer er geen, of niet voldoende, isolatie is voorzien, zal het niet mogelijk zijn om de zolder te gebruiken tijdens hittegolven of vriesdagen.

Van vloer tot plafond

Wil je de zolder goed isoleren dan wordt dit op dezelfde manier gedaan als iedere andere ruimte in je huis. Dit wil zeggen dat je zowel de vloer, muren als het plafond gaat isoleren. Bij een nieuwbouwwoning doe je dit vanaf het begin. De plannen worden opgemaakt met voorziening van zolderisolatie en ook bij de aankoop van je isolatiemateriaal houd je hier al rekening mee. Bij een bestaande woning, dien je eerst de mogelijkheden te onderzoeken. Veel hangt af van de opbouw van je zolder. Heb je een zwevende vloer? Misschien een verlaagd plafond? Een spouwmuur? Of moet je zelf structuren creƫren die het toelaten om isolatie te plaatsen? Een gratis offerte helpt je hiermee.

Wat kost woningisolatie?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod vervolgens naast elkaar en vind de beste expert voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven