Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Comfortabel huis

Een woning is heel belangrijk. Een groot deel van je leven breng je door in je huis.’Thuis’ is veilig en vertrouwd. Echter, kou, tocht en vocht kunnen er voor zorgen dat je huis geen comfortabele woonruimte is. De oplossing hiervoor is isoleren door bodem- of vloerisolatie, gevelisolatie of dakisolatie.

Hoe comfortabel is bodem- en vloerisolatie?

Kruipruimtes zijn vrijwel altijd vochtig omdat vocht uit de bodem naar boven trekt. Daarnaast zijn kruipruimtes gemiddeld veel kouder dan het deel van de woning boven de grond. Het vocht zorgt ervoor dat het huis muf gaat ruiken en je kan last krijgen van ongedierte in de kelder. Isolatie die zowel het vocht- als het koudeprobleem verhelpt is de meest voor de hand liggende oplossing. Je hebt geen hinder meer van optrekkende kou en de muffe geur behoort tot het verleden. Vloerisolatie levert eveneens een bijdrage aan comfortabel wonen. Het zorgt ervoor dat de temperatuur in huis gelijkmatig blijft. De vloer voelt warmer aan en je hebt geen last meer van tocht over de vloer. Koude voeten zijn verleden tijd. Omdat de temperatuur beter wordt verdeeld, hoef je minder te stoken.

Hoe comfortabel is gevelisolatie?

Wanneer je je gevel isoleert heeft dat meerdere voordelen. Ten eerst voelen de muren niet meer kil aan. Ten tweede dempt het geluiden van buiten, zodat geluidsoverlast wordt teruggedrongen. Dit maakt het wonen aangenamer. In de zomer blijft de warmte buiten en in de winter blijft de warmte in de woning. Dat dit je energierekening flink verlaagt is mooi meegenomen.

Hoe comfortabel is dakisolatie?

Omdat warme lucht opstijgt, verdwijnt de meeste warmte door het dak. Dakisolatie is daarom zeker een aanrader wanneer je de zolder als hobby- of slaapkamer gebruikt. Bij koude winters en warme zomers zal je merken dat je de ruimte beter op een goede temperatuur kan houden zonder bovenmatig te stoken of te koelen.

Comfortverbetering

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om je huis te isoleren. Een van deze redenen bestaat in het feit dat isolatie zorgt voor een aangenamere leefomgeving.

Hoe zorgt isolatie voor een aangenamere leefomgeving?

Als een woning geïsoleerd is, houdt deze via het dak, de vloer en/of de muren warmte binnen in de winter. Vloeren en muren zullen dus minder koud en daardoor een stuk prettiger aanvoelen. In de zomer blijft de warmte juist buiten, zodat je huis in deze tijd van het jaar koel blijft. Bovendien zorgt isolatie voor minder tocht en zal je na isolatie merken dat je woning minder vochtig is. Op deze manier draagt isolatie bij aan je wooncomfort.

Zorgt isolatie voor vochtproblemen in je woning?

Tot de jaren zeventig bestonden er nauwelijks vochtproblemen in woningen. Vochtige lucht verdween via een rooster, een bovenlicht of een raam, en gaten en kieren bij ramen, deuren en met name het dak zorgden voor genoeg frisse lucht. Er kwam hierdoor echter wel ongeveer 150 m3 koude buitenlucht per uur binnen. Isolatie heeft deze problemen verholpen, maar er zijn op deze manier wel nieuwe problemen in huis gehaald. Isolatie zelf levert echter geen vochtproblemen in een woning op. Vochtproblemen ontstaan wanneer een huis slecht geventileerd is. Deze problemen kun je makkelijk oplossen door een raam open te zetten of door ventilatiemogelijkheden in je woning aan te brengen. In een geïsoleerd huis is goede ventilatie van groot belang. Te weinig ventilatie zorgt voor een hoge luchtvochtigheid en beperkt de hoeveelheid frisse lucht in een woning. Daardoor kunnen onaangename geuren, vochtplekken, schimmels, huismijt, ademhalingsproblemen en allerlei allergieën ontstaan.

Wooncomfort

Het wooncomfort van een woning wordt bepaald door het gemak waarmee men in de woning of de wooncaravan kan wonen. Concreet gezien zijn er een aantal elementen die dit bepalen. Sommige elementen hebben betrekking op het binnenklimaat van de woning, andere dan weer op de veiligheid en duurzaamheid.

Wooncomfort verhogen door isolatie

Isolatie kan het wooncomfort aanzienlijk verhogen doordat het de binnentemperatuur stabiel en aangenaam zal houden. Er zal weinig verwarmd moeten worden in de winter en in de zomer blijft het aangenaam koel. Bovendien zal ook het geluid van buitenaf gedempt worden en wordt de privacy verhoogd. Isolatie heeft daarom meerdere voordelen.

Wooncomfort verhogen door duurzaamheid

Ook verbeterde duurzaamheid van een woning verhoogt het wooncomfort. Een woning die uit kwalitatieve materialen is opgebouwd zal langer in een goede staat blijven en dus minder zorg en aandacht vergen.

Wooncomfort door veiligheid

Een ander belangrijk punt in de woning is de veiligheid. Hierbij kan enerzijds gedacht worden aan veiligheid op gebied van inbraak (zie ook alarmsystemen), maar anderzijds ook aan veiligheid op gebied van ongelukken. Vermijd gevaarlijke hoeken en kanten in de woning of trappen waar je makkelijk van af kunt vallen. Als laatst, is de brandveiligheid van een woning belangrijk. Door brandwerende materialen in muren en plafonds te verwerken is het mogelijk om een belangrijke stap richting een brandveilige woning te zetten.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten