Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakkapel isoleren buitenkant

Een eerste manier om een dakkapel te isoleren is langs de buitenzijde ervan. Het voordeel aan dit type isolatie is dat het geen plaatsverlies met zich meebrengt in het bewoonbare deel van de dakkapel en dat het zeer effectief is. Er kunnen verschillende materialen gekozen worden in functie van het uit te besteden budget, de mate van isolatie die verkregen wil worden en of de isolatie al dan niet geluidwerend moet zijn. Daarnaast moet ook steeds een folie gebruikt worden die water afwerend is en damp doorlatend. Deze folie heeft als doel het regenwater buiten te houden en eventuele damp van binnen naar buiten te laten. Daarnaast zorgt het ervoor dat de isolatie droog blijft. Het is belangrijk dat de folie doorloopt over het dakbeschot om lekkage te voorkomen.

Hoe isoleer je de buitenzijde?

Om de buitenzijde van de dakkapel goed te isoleren die je tussen de isolatie die je aanbrengt en de bekleding van de gevel een spouw te voorzien van een kleine 30 millimeter of meer. Deze spouw zorgt ervoor dat er een buffer ontstaat tussen beide materialen waarin stilstaande lucht komt te zitten. Dit is een uitstekende isolator die niet geleidend is en dus geen warmte afgeeft.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers