Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakkapel zolder isoleren

Een dakkapel die zich in de zolderruimte bevindt, zorgt ervoor dat de zolderruimte meer bewandelbare oppervlakte krijgt en dus bruikbaar wordt. Dit wil echter ook zeggen dat het verwarmd zal worden en dus van goede isolatie voorzien moet worden. Hetzelfde geldt voor de dakkapel zelf doordat het anders een grote verliespost wordt op gebied van warmte en bijgevolg energie. Wanneer de dakkapel samen met de zolder wordt gebouwd kan de isolatie van de zolder gewoon doorgetrokken worden voor de dakkapel. In het andere geval moet nagegaan worden op welke manier het eenvoudigste de nodige isolatie kan voorzien worden voor de dakkapel.

Wat isoleer je?

Idealiter isoleer je de volledige dakkapel. Dit wil zeggen dat zowel het dak als de zijwanden onder handen genomen worden. Wanneer er voldoende ruimte is, kan dit aan de binnenzijde van de dakkapel gebeuren. In het andere geval wordt de isolatie aan de buitenzijde geplaatst. Er kan gekozen worden voor rotswol, PIR, PUR, aluminium noppenfolie of isolatie in spuitbussen. Veel hangt af van de manier waarop de dakkapel is opgebouwd en hoe het in de zolder is geplaatst. Als laatste dient ook zeker gelet te worden op de beglazing gezien deze een grote oppervlakte bestrijkt.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers