Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevel inspectie

De gevel van de woning kan een bron zijn voor tal van problemen. Zo kan er via de gevel water binnen komen, wat weer een bron kan zijn voor schimmels, bacteriën en ziektekiemen. Vaak zijn deze problemen echter niet direct te traceren. Je kunt een gevel niet even open breken om te kijken hoe vochtig het er precies is, en daarom is een gevelinspectie soms aan te raden als er onverklaarbare problemen rondom de gevel optreden.

Hoe kun je in de gevel kijken?

Via een zogenaamde videoscope (zie ook endoscopisch onderzoek) is het mogelijk om in de gevel te kijken. Hiertoe maakt men een kleine opening in de gevel op een plaats waar dat niet direct opvalt, waarna men een videoscope (een soort endoscoop) de gevel in duwt. Deze videoscope is op afstand te besturen waardoor de inspecteur eenvoudig kan zien wat er zich in de gevel precies bevindt. Op deze manier is een eventueel teveel aan vocht snel te signaleren en kan overgegaan worden tot het opstellen van een behandelplan.

Wat kost een gevelinspectie?

Voor een gevelinspectie betaal je circa €150 euro, maar dat bedrag is uiteraard afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het geval. Voor een grote of lastig bereikbare gevel betaal je uiteraard meer dan voor een kleine gevel die eenvoudig te bestuderen is. Ook kan het zijn dat het helemaal niet zeker is dat de gevel de bron van de problemen is, waardoor het onderzoek zich soms uitbreidt tot andere plekken in het huis. Hierdoor kunnen de kosten oplopen en hoger worden dan het genoemde bedrag. Vergeet ook niet de voorrijkosten in je berekening mee te nemen. Het beste kun je altijd diverse offertes opvragen bij verschillende partijen zodat je de prijzen kunt vergelijken en een goede aanbieder kunt contacteren.

 

Offertes van gevelwerkers ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers