Lambdawaarde
Warmteverlies is vaak het grootste probleem in woningen met een slechte isolatie. Doordat de warmte snel door de gebruikte materialen heen gaat, moet men in de winter heel wat energie verbruiken om het binnen aangenaam te houden. Dit zorgt voor hoge rekeningen en heel wat frustraties. Nochtans kan dit probleem gemakkelijk voorkomen worden door het gebruik van isolatiemateriaal met een lage Lambda-waarde. De Lambda-waarde bepaalt namelijk de hoeveelheid warmte die er door een bepaald materiaal heen kan gaan binnen een vaste tijd en oppervlakte.
Materialen met een lage Lambda-waarde
Er zijn verschillende isolatiematerialen die gekend staan om hun lage Lambda-waarde. Afhankelijk van hun vorm en de hoeveelheid die je nodig hebt, zal ook de kostprijs per materiaal verschillen. Materialen die in aanmerking komen zijn polyisocyanuraat of PIR, polyurethaan of PUR, geëxtrudeerd polystyreen of XPS, geëxpandeerd polystyreenschuim of EPS, cellenglas of CG, rotswol of MW en glaswol, ook wel gekend als MW.
Een lage Lambda-waarde, een sterke ventilatie
Wanneer gebruik gemaakt wordt van materialen met een lage Lambda-waarde, moet wel steeds voorzien worden op een sterke en efficiënte ventilatie in de woning. Gezien de warmte of lucht in het huis gehouden wordt, zal er geen natuurlijke verluchting meer plaatsvinden en die is noodzakelijk voor een goede vochtbalans. Een gratis offerte schept meer duidelijkheid hierover.