Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Polyisocyanuraat

Polyisocyanuraat is een materiaal dat voor veel verschillende doeleinden gebruikt wordt. Eén van deze doeleinden is woningisolatie. Wanneer je er voor kiest om je woning te isoleren, zal je een keuze moeten maken voor het isolatiemateriaal. In dit artikel bespreken we de materiaaleigenschappen van polyisocyanuraat en bespreken we de voordelen. Zie ook PIR isolatie.

Wat is polyisocyanuraat?

Polyisocyanuraat is een materiaal die gebruikt wordt voor het isoleren van gebouwen. Het is verkrijgbaar in de vorm van golfplaten, welke in de tussenruimte van muren, vloeren en daken geplaatst worden. Met polyisocyanuraat kun je de hele woning van een goede isolatie voorzien. Het materiaal is over het algemeen makkelijk aan te brengen. Dit komt omdat het materiaal licht van gewicht is, wat het ook nog eens makkelijk te vervoeren maakt. Uiteindelijk maken deze eigenschappen het een betaalbaar isolatiemateriaal.

Wat zijn de voordelen van polyisocyanuraat?

Polyisocyanuraat heeft een hoog isolerend vermogen. Met polyisocyanuraat als isolatiemateriaal maak je gebruik van de voordelen van woningisolatie. Dat betekent dat je jaarlijkse een bedrag aan energiekosten bespaart én daarnaast je woning meer waard wordt. Dit komt allemaal omdat de verwarming minder werk hoeft te verzetten. Met polyisocyanuraat isolatie worden de koude (winter) en warme (zomer) luchtstromen buiten de deur gehouden.

Huishoudens zijn over het algemeen enthousiast over polyisocyanuraat, waardoor het een populair materiaal is om het huis te laten isoleren. Dit komt met name omdat polyisocyanuraat niet snel in brand vliegt, dit in tegenstelling tot andere isolatiematerialen. Zo blijkt dat traditionele isolatiematerialen minder gevoelig zijn voor brand dan de moderne materialen. Dit is natuurlijk een goede reden om voor polyisocyanuraat als isolatiemateriaal te kiezen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten