Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie jaren 30…70, 80 woning

Wanneer je er voor hebt gekozen om een woning uit de jaren 30 tot 80 aan te kopen dien je er rekening mee te houden dat deze doorgaans niet over een passende isolatie beschikken. Woningen die voor de jaren 30 gebouwd zijn hebben bijvoorbeeld geen spouw en kan er geen spouwmuurisolatie geplaatst worden. Woningen die tussen de jaren 30 en 80 gebouwd zijn hebben wel een spouw maar geen spouwisolatie. Wanneer deze woningen een spouw hebben zal je er dan ook voor willen kiezen om deze zo snel mogelijk te laten isoleren. Het laten isoleren van een spouwmuur bij dergelijke woningen zorgt er voor dat je het warmteverlies dat optreedt en dat zo bepalend is voor de hoogte van je energiefactuur in de kiem kan worden gesmoord. Woningen die na 1980 gebouwd zijn hebben meestal een spouw met spouwisolatie. Beschik je eveneens over een woning uit de jaren 30 tot 80 en zou je deze graag willen laten isoleren? Dan zijn onderstaande tips voor jou wellicht interessant te noemen.

Welk isolatiemateriaal gebruiken?

Welk isolatiemateriaal je wilt gebruiken voor het isoleren van de spouwmuur is sterk afhankelijk van verschillende factoren. In principe wordt er in een dergelijke situatie vaak gekozen voor glaswol of steenwol, maar ook isolerende parels of PUR schuim kan een mogelijkheid zijn. Indien je er voor kiest om gebruik te maken van dit laatste materiaal, dan dien je er wel rekening mee te houden dat er tijdens het aanbrengen van de isolatie een indringende geur kan ontstaan. Een goede ventilatie voorzien tijdens en zeker ook enkele dagen na het isoleren van de spouwmuur is dan ook absoluut aan te raden.

Voordelen van spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouwmuur doe je niet alleen om het warmteverlies te beperken, daarnaast kan je ook nog rekenen op verschillende andere voordelen, namelijk:

  • De omgevingsgeluiden worden gefilterd waardoor ze niet meer storend aanwezig zijn.
  • Doorslaand vocht wordt op efficiënte wijze voorkomen.
  • Het leefklimaat in huis wordt sterk verbeterd.
  • Het plaatsen van spouwmuurisolatie vergt een slechts beperkte investering.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten