Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Welke soort glas heeft het hoogste rendement?

Wanneer je hebt besloten om het glas in huis te vervangen door hoogrendementsglas zal je uiteraard willen kiezen voor het glas dat beschikt over het hoogste rendement. Wanneer je over enkel glas beschikt zal iedere vorm van hoogrendementsglas een structurele meerwaarde betekenen, maar het moet gezegd worden dat HR+++ toch de beste resultaten geeft. Jammer genoeg kan dit type beglazing niet zomaar overal worden geplaatst. Beschik je bijvoorbeeld nog over oudere kozijnen, dan kunnen er diverse aanpassingen nodig zijn om het hoogrendementsglas te kunnen plaatsen.

Soorten hoogrendementsglas

Wanneer de unieke aspecten van hoogrendementsglas je wel aanspreken zal je ongetwijfeld van dit type glas gebruik willen maken, maar welk glas biedt nu werkelijk het beste rendement? Op de markt vinden we tegenwoordig de volgende glassoorten terug:

  • HR
  • HR+
  • HR++
  • HR+++

Zoals je kan zien worden er naast HR telkens een aantal plustekens aangegeven. Hoe meer plustekens, hoe dikker het glas en hoe beter de isolerende werking is. Zoals in de inleiding van dit artikel reeds aangegeven dien je wel na te gaan of je kozijnen geschikt zijn voor het dragen van bijvoorbeeld HR++ of HR+++ glas. Is dat niet het geval, dan zullen er enkele (kleine) aanpassingen uitgevoerd moeten worden.

En de U-waarde?

Veel mensen denken dat de zogenaamde U-waarde standvastig is verbonden aan het type beglazing. Ze houden er echter geen rekening mee dat er onderling nog een verschil kan optreden. Het is bijvoorbeeld perfect mogelijk om hoogrendementsglas aan te kopen met een U-waarde van 1.1, maar kan dit ook net iets hoger of iets lager uitvallen. Kiezen voor hoogrendementsglas met de beste (en dus laagste) U-waarde zorgt er voor dat je kan rekenen op een zo optimaal mogelijk rendement. Let op, omdat er een verschil bestaat in isolatiewaarde dien je ook rekening te houden met een hogere prijs. Hoogrendementsglas dat beschikt over een optimale U-waarde zal dan ook altijd nog net dat tikkeltje duurder zijn.

 

Offertes van glaszetters ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters